Bogtour Hoofdbrekens – Dag 3

Lees mee met de blogtour van Hoofdbrekens. Dag 3 – blog van Marjonne leeft en leest

Dit boek is al wat ouder, 2009 om precies te zijn. Het is echter net nieuw uitgegeven in een herziene versie. Aangepast aan nu, speciaal voor lezers met dyslexie in opmaak en in een moderne vormgeving.

Het boek is een ya-thriller, voor lezers vanaf ca 13/14 jaar. Het is niet al te dik, 200 pagina’s. Het bevat 25 hoofdstukken, die allen op de rechterpagina beginnen.
Het begint en eindigt met een dagboekfragment.

De vijftienjarige Jordi heeft het best voor elkaar, leuke vriendengroep, een beste vriend en een knap vriendinnetje. Hij heeft een leuk gezin, ouders en broertje, maar baalt dat ze in een flatje wonen. Wat zou hij graag een huis met een tuin willen.
Waarom kan dat eigenlijk niet, zijn ouders hebben beiden een goede baan toch?
Zijn ouders vertellen over de afspraak met de oudere vrouw die tot haar dood in het huis mag wonen dat op papier van hen is. Jordi vindt dat zo oneerlijk, dat kan toch niet. Hier moet Jordi iets aan doen. Dat is het begin van steeds vreemder gedrag, mede door een onbekende aandoening in zijn hersenen. Het valt zijn vrienden ook op, verliest Jordi meer dan alleen zijn grip op de realiteit…

Het boek leest vlot en makkelijk. De schrijfster weet zich goed in haar lezers op het voortgezet onderwijs te verplaatsen.
Hierdoor is het verhaal realistisch.

Het boek is spannend, maar niet griezelig. Ik wilde dolgraag weten hoe dit afloopt. Wat gaat Jordi doen, loopt dit goed af voor hem en voor de oude dame?

Het is vooral een psychologische thriller, je leest veel over Jordi en zijn gedachtes en gevoelens, maar ook over die van zijn vrienden.
De hersenaandoening wordt regelmatig even benoemd, heel subtiel verwerkt. Hierdoor overheerste dit het verhaal en de spanning niet.
Hoofdbrekens is een mooi gekozen titel, het verwijst naar de hersenaandoening, de splijtende hoofdpijn en het piekeren en overpeinzen van zowel de hoofdpersoon Jordi als zijn vrienden.

Hoofdbrekens is een vlot lezend verhaal voor jongeren. Je wilt weten hoe dit afloopt.

https://www.instagram.com/p/CSbMPabARww/?utm_source=ig_web_copy_link

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *