Blogtour Hoofdbrekens – dag 5

Lees mee met de blogtour van Hoofdbrekens. Dag 5 – blog van missbookreading

Hoofdbrekens – Sandra Oosterveen ⭐⭐⭐
3 van de 5

Op de tweede foto is de achterflap te lezen.

Dit boek is zeer geschikt voor zijn doelgroep, jongvolwassenen. Of je op de middelbare school zit, of net klaar bent, je zult veel herkenning vinden in dit boek. Denk daarbij aan schoolvrienden, eerste vriendjes of vriendinnetjes, feestjes, onzekerheden en huiswerk. Ik vind dan ook dat de schrijfster daar leuk op inspeelt.

De details vind ik ook toepasselijk. Ik geloof dat iedereen in zekere maten dingen uit dit boek herkent. Bijvoorbeeld een bezorgde moeder bij een avondje uit of de details rondom het huis van mevrouw Bosgraaf. Het puberalegedrag komt veel voor in het boek, dit had van mij hier en daar wat minder aangedikt mogen worden.

Het verhaal is dyslexieproof dus misschien verklaard dat bepaalde keuzes in de zinsopbouw en/of de manier waarop de onderwerpen zich afwisselen. De schrijfstijl voelt soms wat onlogisch en gaat voor mij te veel van de hak op de tak. Zowel met de gebeurtenissen als de plotse veranderingen in het humeur van Jordi. Dit kan de aandacht van de doelgroep ten goede doen omdat je die dan vast houd, helaas past deze stijl alleen iets minder in mijn straatje.

Door het boek heen leef je wel mee met de opbouw naar het einde van het verhaal. Je word meegenomen in de motieven van Jordi en daardoor blijft het boek boeien tot het einde. Ik had graag een sterkere samenhang gezien tussen fysieke “probleem” van Jordi en zijn gedrag.

Al met al zeker een interessant boek voor de desbetreffende doelgroep. Het blijft spannend tot het einde.

https://www.instagram.com/p/CSg5W3YAZDJ/?utm_source=ig_web_copy_link

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *