Blogtour Hoofdbrekens – dag 1

Lees mee met de blogtour van Hoofdbrekens. Dag 1 – blog van Mea Pepe.

Allereerst wil ik kwijt dat ik het echt super fantastisch vind dat het boek dyslexieproof herschreven is! Dat geeft echt een meerwaarde. Hoofdbrekens wordt zelfs ook genoemd op de boekenlijst voor het examen Nederlands op het vmbo!

Het boek is zo geschreven dat je jezelf meteen weer terug waant naar de middelbare schooltijd. Projectgroepjes, werkstukken, vriendschappen, het hele gevoel van toen kwam weer terug.

Hoofdbrekens is een fijn en vlot geschreven thriller. Wat ik ook echt super tof vind is dat alle moeilijke woorden op een hele natuurlijke manier goed worden uitgelegd.

De hoofdpersoon is Jordi.
Een jongen van 15 jaar die samen met zijn ouders en broertje in een appartement woont.
Zijn ouders hebben in het verleden een andere woning gekocht met hierbij de voorwaarden dat de huidige bewoonster er mag blijven wonen tot aan haar overlijden.

Jordi is het daar niet mee eens, hij vindt dat ze daar nu al gewoon moeten wonen en neemt het recht in eigen handen. Door een project op school wordt hij op het idee gebracht hoe hij het voorelkaar gaat krijgen om de oude vrouw uit hun huis te krijgen.

Kenmerkend aan Jordi is dat hij geen nee kent en hij altijd wilt winnen. Deze karaktereigenschap maakt het boek een ware jeugdthriller.

Het enige jammere vind ik dat de hersen aandoening waaraan Jordi lijdt meer als een kleine bijrol wordt omschreven, terwijl dit misschien wel de hoofdoorzaak is van de hele verhaallijn. Misschien wel een interessant verhaal voor Hoofdbrekens deel 2 @sandra_oosterveen ????

Het boek geef ik door aan mijn neef, die net is gestart op het voortgezet onderwijs. En het stokje van de blogtour geef ik door aan @margje_v????
Ik wens alle bloggers veel plezier met de tour en iedereen die Hoofdbrekens gaat lezen, veel leesplezier!!

https://www.instagram.com/p/CSXPfSmAQWM/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *