Wat vind jij een mooi woord?

Deze zomer fietste ik over het Roseboomspoor toen ik een enorm klagelijk gemekker hoorde. In een grote tuin langs het spoor is een onderkomen voor geiten, maar nog niet eerder had ik daar zo’n indringend gemekker gehoord.
Ik maakte mij zorgen, want misschien was er een geit in de sloot beland of zat er een vast in de omheining.

Ik belde aan bij de eigenaar. Die wist te melden dat ze een paplam hadden. Paplam! Wat een mooi en duidelijk woord. Ik had er meteen een beeld bij. Een jong geitje dat met de fles wordt grootgebracht.

Iedere keer dat ik nu langs het geitenweitje fiets, zingt het woord paplam door mijn hoofd. En het geitje zelf? Dat is van de pap af en springt vrolijk door de weide zonder klagelijk te mekkeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *