Nieuwe uitgave Hoofdbrekens in voorbereiding

Waarom ik (her)schrijf

Hoofdbrekens was mijn eerste verhaal dat in boekvorm werd uitgegeven. Dat was in 2009. Voor de een is dat vrij recent, voor mijn leespubliek is dat lang geleden. Daarom herschrijf ik op dit moment de tekst voor de 2e druk die binnenkort verschijnt.

Hyves – Wie kent dat nog?
Ik schrijf snel, maar dan begint het rijpingsproces. Dat duurt bij mijn boeken al snel 2 jaar. Toen ik Hoofdbrekens schreef, zaten mijn verhaalpersonen op Hyves. Vlak voordat de tekst naar de uitgever ging, werd duidelijk dat het platform Hyves werd opgeven. Dus herschrijven.

MSN – Wie kent dat nog?
De verhaalpersonen gebruikten toen msn. Ook dat is nu een achterhaalde vorm van communicatie, dus ze gaan WhatsApp gebruiken.

Eigen laptop
Tijdens het herschrijven werd ik me ervan bewust hoe snel dingen veranderen. Jordi, de hoofdpersoon, had in 2009 geen eigen computer. Vanwege het thuisonderwijs in coronatijd hebben de meeste scholieren nu een eigen laptop of andere device voor hun schoolwerk.

Ontwikkelingen gaan snel, maar papier is geduldig. Daarom herschrijf ik voor de nieuwe generatie pubers mijn roman Hoofdbrekens. Deze jongeren maken in dit spannende verhaal kennis met de totaal verknipte gast Jordi. Ik hoop dat ze zoveel leesplezier hebben en meer gaan lezen. Want mijn doel is jongeren die (nog) niet van lezen houden aan het lezen krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *