Nieuw Kito-boek komt eraan

Afgelopen zomer heeft Kito gelogeerd op Huize Bonenburg in Heerde. Over de avonturen die hij daar heeft beleefd, komt in maart een boek uit: Kito op Huize Bonenburg. In dit boek staan 10 voorleesverhaaltjes waarin Kito nieuwe vriendjes ontmoet zoals de deftige poes Laura. Bij elk verhaaltje staan foto’s waarop Kito met zijn vriendjes staan.

 

Dijkpoortvrouwtje

Geruime tijd ben ik niet zo actief geweest op het gebied van schrijven. Een verzoek van Edith Koridon van Erfgoed Gelderland / Cultuurplein Noord Veluwe heeft dat veranderd.

Edith is de ‘bewoner’ van De Dijkpoort in Hattem. Zij noemt zichzelf wel eens het ‘Dijkpoortvrouwtje’ dat in mijn boek Kito de Dijkpoortkat voorkomt. Zij verzorgt lessen voor kinderen van groep 1 en 2 (Reizen in de tijd) en brengt daarmee Veluws Erfgoed speels tot leven. Tijdens deze lessen leest Edith altijd voor uit Kito de Dijkpoortkat.

 

Huize Bonenburg

In Heerde is landgoed Bonenburg. Hier gaat Edith vanaf maart lessen verzorgen voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen in Heerde en omgeving. Tijdens een pilot-les die zij verzorgde, miste Edith een Kito-boek. Zij vroeg mij of ik een Kito-boek voor Bonenburg wilde schrijven. Door haar vraag en enthousiasme ben ik in de zomervakantie aan het schrijven en fotoshoppen gegaan met het resultaat een prachtig, nieuw boek: Kito op Huize Bonenburg.

Het landhuis Bonenburg is particulier bezit en de eigenaar biedt schoolkinderen de gelegenheid om het landgoed en het huis te bezoeken. Ik vind het persoonlijk heel bijzonder dat hij dat doet. Ook voor Kito en mijzelf stond de deur open en ik bedank hem daarvoor hartelijk. Bé Oosterveen heeft mooie foto’s mogen maken die terugkomen in het boek.

 

Kito op Huize Bonenburg

Het boek Kito op Huize Bonenburg komt in maart 2019 uit bij Scholten Uitgeverij, waar ook het vorige Kito-boek Kito de Dijkpoortkat is uitgegeven. Kito op huize Bonenburg krijgt natuurlijk weer een eigenwijs belletje aan het leeslint en is vanaf maart voor  14,50 euro te koop in (internet)boekhandels.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *