Leerlingen Carmel College Salland bereiden presentatie Het Lot voor

Vier leerlingen van het Carmel College Salland kwamen samen met hun docent Nederlands, Joyce de Leau, op bezoek bij mij. Thijs, Lieke, Mike en Halina maken een vlog die ze tijdens de boekpresentatie van Het Lot op 20 april 2017 laten zien.

Een groep van zeven leerlingen heeft mijn nieuwe boek Het Lot als voorpublicatie gelezen. Zij gaven commentaar op het boek en dit is meegenomen in het verdere productieproces. De leerlingen hebben onder begeleiding van hun docent verschillende activiteiten uitgevoerd als voorbereiding op de presentatie. Zo maken zij een vlog en daarvoor zijn ze bij mij op bezoek geweest. Daarna zijn we samen naar de uitgever gegaan. Cees Scholten heeft ons tijdens dit bezoek alles verteld over het vak van uitgeven.

Ook zijn we naar de radiostudio van RTVHattem geweest. Op dat moment maakte Marijke Riesebeek het programma IJsselmagazine en zij heeft Mike, Lieke, Halina en Thijs geïnterviewd. Het interview ging live de zender op, maar is terug te luisteren.

Het was een mooie en leerzame morgen waarin leerlingen schoolse activiteiten koppelen aan de praktijk.

Het Lot is een makkelijk leesbaar boek voor jongeren. Hoofdpersoon Ruben wint miljoenen in de Maandloterij. Zijn leven verandert dan helemaal. Hij merkt dat mensen anders gaan doen tegen hem. Gelukkig blijven zijn vrienden normaal met hem omgaan en samen met hen maakt hij een plan. Een plan dat invloed zal hebben op de levens van henzelf, maar ook op dat van vele andere mensen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *